Scoren lukt de laatste tijd moeilijk voor KSVO. Kan ouderdomsdeken Mezine, centraal op de foto, de ban breken. Op de achtergrond staat een grijnzende Davy Joye. De Petegemse spelmaker is misschien de speler met de beste traptechniek in deze reeks en maakte al vaak het verschil voor zijn ploeg tegen KSVO.<br /> &nbsp;  N De Zitter  KSVO

Onze geelhemden staan voor een belangrijk drieluik. Met Sparta Petegem, RFC Wetteren en KRC Gent, bekampt het 3 ploegen die achter hen in het klassement staan. Haalt het hier een mooi puntentotaal, dan kan KSVO rustig de rest van het seizoen afwerken. Maar in deze drukke week mist het wel een resem basispionnen.

Kan KSVO uitgerekend tegen Sparta Petegem de neerwaartse spiraal ombuigen?

Na 15 wedstrijden had KSVO een puntentotaal van 27 stuks en leek het erop dat de ploeg voor nieuwjaar de kaap van 30 zou bereiken. Op Sparta Petegem kwam er na een heel verdienstelijke reeks van 10 matchen zonder nederlaag een eind aan die reeks. Het verloor er na enkele fel betwiste fases in het nadeel. KSVO kwam in een neerwaartse spiraal terecht en haalde in de voorbije 6 wedstrijden amper 2 puntjes. Gingen de ballen er na nieuwjaar nog vlot in, dan werd er in de voorbije 7 matchen amper 3 keer gescoord, waarvan 2 op strafschop. Na een moeilijk eerste uur, rechtte KSVO vorige week de rug bij rivaal Olsa Brakel en sleepte uiteindelijk een verdiend punt uit de brand, toch iets om zich aan op te trekken. Nu begint een Engelse week met eerst een match tegen “Rode Lantaarn” Petegem en op woensdag de afgelaste wedstrijd van speeldag 20 op het veld van RFC Wetteren, dat bezig is aan een sterke remonte. Op zaterdag speelt KSVO dan op het veld van KRC Gent, dat in een serieuze dip zit.

Kampioen, vice-kampioen en nu knokkend tegen de degradatie

“Het kan verkeren”, zei ooit een wijs man. 2 seizoenen terug was Sparta Petegem de even verrassende als verdiende kampioen. Omdat de ploeg geen licentie aanvroeg voor de hoogste amateurklasse, kwam er geen promotie. Vorig seizoen bevestigde de ploeg al het goede met een knappe 2de plaats na het ongenaakbare Lokeren Temse.
In vergelijking met dat seizoen bleef de ploeg zo goed als intact. Enkel Pieter De Wulf, Kenzo Verheuge, Gianni Swennen en Thomas Vande Velde verlieten de ploeg. Petegem koos bewust voor een verjongde en afgeslankte kern, maar verloor al heel vroeg op het seizoen 3 sleutelspelers: de broertjes Anton en Rienes Van Borm en Robbe Van Den Heede, wat toch een serieuze aderlating was.
Petegem verloor de eerste match op Gullegem en liet de week daarop een wenkende zege tegen Wetteren knullig door de vingers glippen. Het kostte meteen de kop van de trainer. Fabian Duyck, die succestrainer Bert D’hont verving bij aanvang van deze campagne, werd immers al na 2 speeldagen op straat gezet en vervangen door Wim Van Acker. Wim, 8 seizoenen lang trainer van het eerste elftal van Petegem, was de voorbije periode actief als scout bij de ploeg en nam dus al vroeg het roer over. Hij haalde 5 op 12, maar daarna verloor Petegem 3 keer na elkaar en bleef zo in de kelder van het klassement hangen. Het won wel eerder verrassend van KSV Oostkamp. Daarna volgden echter opnieuw 5 matchen zonder zege, waarin amper 3 puntjes werden behaald. Het won thuis tegen KSVO en op Jong Cercle B en zo leek de trein eindelijk vertrokken. Tegen Harelbeke kwam het niet verder dan een gelijk spel en op Oostkamp werd verloren. Petegem bewees zijn onregelmatigheid door vlot te winnen bij Voorde-Appelterre, maar de week erna te verliezen tegen FC Merelbeke. Op de voorbije speeldag kwam Petegem niet verder dan een nieuw gelijkspel in de levensbelangrijke match tegen KM Torhout.

Wedstrijden KFC Sparta Petegem                                                       
 
1 FC Gullegem - FC Sparta Petegem 2-0
2 FC Sparta Petegem - RFC Wetteren 3-3
3 KRC Harelbeke - FC Sparta Petegem 2-2
4 FC Sparta Petegem - VK Ninove 2-2
5 Mandel United - FC Sparta Petegem 2-0
6 FC Sparta Petegem - Jong Essevee 2-1
7 Eendracht Aalst - FC Sparta Petegem 3-1
8 FC Sparta Petegem - SC Dikkelvenne 2-3
9 FC Merelbeke - Sparta Petegem 5-2
10 FC Sparta Petegem - KSV Oostkamp 3-2
11 KRC Gent - FC Sparta Petegem 1-0
12 Olsa Brakel – FC Sparta Petegem 3-1
13 FC Sparta Petegem - Voorde-Appelterre 1-1
14 FC Sparta Petegem - KVV Zelzate 1-1
15 KM Torhout - FC Sparta Petegem 0-0
16 FC Sparta Petegem - KSVO 2-0
17 Jong Cercle B - FC Sparta Petegem 0-2
18 FC Sparta Petegem - KRC Harelbeke 1-1
19 KSV Oostkamp - FC Sparta Petegem 3-1
20 FC Sparta Petegem - KRC Gent -
21 Voorde-Appelterre - FC Sparta Petegem 1-4
22 FC Sparta Petegem - FC Merelbeke 0-1
23 FC Sparta Petegem - KM Torhout 1-1


























Sparta Petegem staat op een met KVV Zelzate gedeelde laatste plaats met 23 punten uit 22 matchen. KM Torhout en RFC Wetteren hebben 1 puntje meer. De kloof met KSVO, dat op een gedeelde 9de plaats staat, bedraagt 6 punten. Petegem won slechts 5 keer en is hiermee de slechtste leerling van de klas. De ploeg verloor verder 9 keer en speelde 8 keer gelijk. Er werd 31 keer gescoord en die doelpunten werden gemaakt door:

8: Lorenzo Berwouts,
6: Davy Joye,
4: Sam Blancke,
2: Arthur D’Hulster en Anton Van Borm,
1: Preben Dhont, Brian Vercruysse, Maxime Maes, Robbe van Steenkiste, Olivier Luckx, Maxime Goemaere, Gauthier Willemyns,
2 own goals

Petegem incasseerde 38 tegendoelpunten en kan 3 clean sheets voorleggen

Stefan Leleu beseft het belang van deze match

“Dit wordt een belangrijke wedstrijd tegen Sparta Petegem,” zegt trainer Stefan Leleu. “Zij strijden vol om van de laatste plaats te komen. Wij moeten nog wat punten pakken om in veilige wateren te geraken.” De Oudenaardse trainer zal weer fors moeten sleutelen aan de ploeg die zich vorige week op karakter in de slotfase naar een gelijkspel knokte. “Met Robin Van Wambeke en Matt Demets missen we 2 spelers die geel geschorst zijn. Verder is Lorenzo Heirwegh nog steeds out en is Thimo Spileers hoogst onzeker. De spoeling is dun, zeker met de Engelse week die eraan komt,” weet onze trainer.
Ondanks de laatste plaats is het geraamte van de ploeg hetzelfde als de voorbije 2 topseizoenen. “Zij beschikken nog steeds over heel wat kwaliteit,” weet Stefan Leleu over onze komende tegenstander. “Rienes Van Borm is wel out met een kwetsuur en dat is natuurlijk wel een aderlating. Met het trio Davy Joye, Berwouts en Anton Van Borm hebben ze vooraan heel wat kwaliteit en ervaring lopen. Wij moeten gewoon op ons elan van de 2de helft tegen Olsa Brakel verdergaan en super geconcentreerd zijn om zo de nodige punten te pakken.”

Spelersinfo:

Bij KSVO zijn Robbe Vandenheede en Vladi Van De Wiel al lange tijd out. Ook kapitein Lorenzo Heirwegh ligt nog even in de lappenmaand en of Thimo Spileers kan aantreden blijft ook een zeer groot vraagteken. Bovendien zijn Robin Van Wambeke en Matt Demets geschorst, net als T1 Stefan Leleu die dus zwaar zal moeten puzzelen aan zijn elftal.

Bij Sparta Petegem ontbreken de gekwetste Rienes Van Borm en de geschorste Sam Blancke
 



zondag 28/04 om 15u00

K.S.V.O.

V/S

Jong Essevee


28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

32

64

2

KSC Dikkelvenne

32

55

2

KVK Ninove

32

55

4

KFC Merelbeke

32

51

5

Cercle Brugge U23

32

50

6

Jong Essevee

32

48

7

KFC Voorde-Appelterre

32

47

8

KSV Oostkamp

32

46

9

K.S.V.O

32

44

10

FC Gullegem

32

43

11

KRC Gent

32

42

11

KVV Zelzate

32

42

13

KM Torhout

32

41

14

Olsa Brakel

32

39

15

KFC Mandel United

32

37

16

RC Harelbeke

32

33

17

KFC Sparta Petegem

32

32

18

RFC Wetteren

32

29

1

Lorenzo Heirwegh

9

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1